semnatura-posdru-top.png

Membri

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai noi si importante informatii.Alege o bona calificata!


time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module
  • Asociatia Bonelor
  • Asociatia Bonelor
  • Asociatia Bonelor
  • Asociatia Bonelor
Home Agentii de babysitting||registru parteneri Practici recomandate

ROLUL AGENTIILOR DE BABY-SITTING


Ca furnizori de servicii, agentiile de baby-sitting se straduiesc sa "potriveasca" abilitatile si calificarile bonelor cu nevoile si preferintele familiilor. ANBBPR recunoaste rolul extrem de important pe care il au agentiile de baby-sitting (de plasare a bonelor/baby-sitters) in domeniul ingrijirii copiilor. Agentiile de baby-sitting membre ale ANBBPR se angajeaza sa adere la setul de practici recomandate de ANBBPR.


PRACTICI RECOMANDATE PRIVIND RELATIA CU FAMILIILE


Faceti cunoscute metodele de intervievare a candidatelor pentru postul de bona/baby-sitter ANBBPR recomanda agentiilor sa intervieveze direct (fata-in-fata) candidatele. Atunci cand interviurile fata-in-fata nu sunt posibile, familia potential angajatoare trebuie sa fie informata asupra metodei de intervievare folosite (ex. interviul telefonic, completarea unui formular on-line sau intervievarea unui reprezentant al candidatei).

Verificati istoricul profesional, recomandarile si trecutul candidatelor. ANBR recomanda ca familiilor sa le fie comunicat istoricul profesional al candidatelor. Un numar de minimum 2 recomandari (ideal, 3) din partea fostilor angajatori trebuie verificate telefonic de catre agentie. Agentia trebuie sa dezvaluie familiei toate informatiile obtinute prin verificarea recomandarilor candidatei. Contactati fiecare angajator si obtineti detalii (cat timp a fost angajata, de ce a plecat, au fost multumiti de ea, ar angaja-o din nou sau ar recomanda-o altor familii etc.). Cereti-le candidatelor sa completeze o cerere in care sa mentioneze locul si data nasterii, nume anterioare, ultimii 3 angajatori in afara de cei de la care a adus recomandarile, nume si numere de telefon ale rudelor apropiate, numele scolilor urmate si orice altceva doriti sa stiti pentru a putea efectua o verificare de baza a trecutului ei. Comunicati-i ca veti efectua o verificare a informatiilor furnizate si rugati-o sa semnze o declaratie prin care va da permisiunea sa faceti acest lucru. Nu recomandati pentru angajare persoane care nu prezinta incredere si despre care aveti dubii ca sunt sincere. Solicitati intotdeauna bonelor candidate cazierul judiciar.

Furnizati familiei informatii cu privire la calificarile candidatei. ANBBPR recomanda agentiilor de baby-sitting sa furnizeze familiei informatii cu privire la calificarile candidatei precum si metodele prin care au fost obtinute aceste informatii (ex. Curriculum Vitae completat de candidata urmat de interviuri cu reprezentantii agentiei, etc). ANBBPR recomanda agentiilor sa efectueze si o testare a cunostintelor candidatelor in domeniul ingrijirii si supravegherii copiilor.
Pregatiti un contract legal pe care sa il prezentati fiecarei familii interesate, specificand comisionul agentiei, politica privind inlocuirea bonei selectate, precum si celelalte servicii furnizate de catre agentie. ANBBPR recomanda incheierea unui acord / contract legal intre agentie si familia prospectiva, cu scopul de a facilita obligatiile si asteptarile ambelor parti. Ambele parti trebuie sa primeasca un exemplar al acestui acord / contract.


PRACTICI RECOMANDATE PRIVIND RELATIA CU BONELE


Respectati bonele/baby-sitters ca pe clienti. ANBBPR recomanda agentiilor sa demonstreze respect fata de bonele/baby-sitters aflate in cautarea unui job, similar cu atitudinea demonstrata fata de familiile prospective. Acest lucru se refera inclusiv la luarea in considerare a preferintelor si calificarilor bonei/baby-sitterei atunci cand se furnizeaza referinte familiei prospective. De asemenea, ANBBPR recomanda ca agentiile sa descrie corect si complet toate responsabilitatile si indatoririle bonei, orarul si conditiile de munca, salariul si celelalte beneficii.
Atunci cand o bona/un baby-sitter cauta un job, ANBBPR recomanda ca agentia sa furnizeze informatii exclusiv despre locurile de munca disponibile. Descrierea responsabilitatilor, orarului de munca, a salariului si beneficiilor unei pozitii, trebuie sa fie bazate pe informatie actualizata si numai pentru pozitiile deschise la momentul aplicatiei candidatei.
Ajutati bona prin elaborarea cel putin a unei fise de post ce include conditiile de angajare agreate cu familia. ANBBPR recomanda ca agentiile sa asigure cel putin o fisa de post (un contract de munca ar fi ideal) care sa includa: responsabilitatile bonei, detalii cu privire la programul de lucru, salariul si periodicitatea platirii acestuia, compensatiile pentru timpul lucrat peste programul normal, taxele suportate de angajator (daca este cazul), concediul de odihna si de boala, perioada de proba, frecventa evaluarilor, motivele si conditiile de terminare a contractului.
Furnizati candidatelor informatii scrise referitoare la comisionul agentiei inainte de furnizarea serviciilor. ANBBPR recomanda agentiilor sa furnizeze candidatelor informatii scrise referitoare la obligatiile agentiei si comisioanele percepute inainte si dupa furnizarea serviciului de plasare. Aceste informatii pot include comisioanele (daca este cazul) care trebuie achitate de catre candidate, responsabilitatile agentiei in situatia in care plasarea nu s-a finalizat si politicile agentiei cu privire la rambursarea cheltuielilor de transport pentru interviu sau pentru relocare, in cazul in care bona accepta un alt job.
Furnizati candidatelor informatii despre familie. ANBBPR recomanda agentiilor sa furnizeze candidatelor informatii despre familiile prospective, despre responsabilitatile presupuse de joburile oferite de acestea si despre conditiile pe care familiile le ofera. In plus, informatiile despre familii pot include "filozofia" (principiile) familiei cu privire la cresterea si educarea copiilor si un profil al familiei care sa descrie interesele si nevoile specifice ale acesteia. Referinte despre familie (in cazul in care aceasta a mai colaborat cu agentia) pot fi, de asemenea, furnizate bonelor candidate.


PRACTICI GENERAL RECOMANDATE


Respectati contractele in vigoare intre familii si bone. ANBBPR recomanda agentiilor sa nu solicite bonelor deja plasate sa candideze pentru alte posturi, cu exceptia situatiilor cand bonele solicita agentiei plasarea in alta familie.
Respectati proprietatea intelectuala a altor agentii de baby-sitting. ANBBPR recomanda agentiilor sa isi elaboreze independent toate materialele specifice derularii activitatii lor. In situatia in care o agentie doreste sa utilizeze formularele, brosurile, manualele sau materialele de training ale altui furnizor de servicii, trebuie sa solicite permisiunea acestuia si sa faca cunoscuta public sursa informatiilor / materialelor.
Respectati toate legile si regulamentele in vigoare aplicabile. ANBBPR recomanda agentiilor sa se informeze cu privire la legislatia in domeniul in care isi desfasoara activitatea, incluzand dar nelimitandu-se la avizele si autorizatiile necesare functionarii legale, legislatia muncii, legislatia privind educatia si formarea adultilor, legislatia privind imigrarea si emigrarea, etc. ANBBPR recomanda administratorilor agentiilor sa detina o asigurare de raspundere civila profesionala.

PRACTICI RECOMANDATE PRIVIND EVALUAREA CANDIDATELOR BONE


ANBBPR recomanda agentiilor de baby-sitting:
- Sa solicite si sa verifice autenticitatea documentelor de identificare a bonelor candidate.
- Sa verifice istoricul profesional si recomandarile candidatelor
- Sa solicite candidatelor cazier judiciar
- Sa solicite candidatelor efectuarea unui pachet de analize medicale si consultatii de specialitate care sa ateste sanatatea fizica si psihica
- Sa verifice existenta si validitatea permisului de conducere
- Sa efectueze o verificare de baza a trecutului candidatei
- Sa efectueze o testare a cunostintelor candidatelor in domeniul ingrijirii si supravegherii copiilor
- Sa-si actualizeze periodic informatiile cu privire la baby-sitters care presteaza servicii ocazionale pe termen scurt.


DISCLAIMER
ANBBPR recomanda aceste practici, dar nu detine autoritatea de a-si obliga membri sa adere la ele. ANBBPR nu are autoritatea de a exercita actiuni disciplinare asupra membrilor sai pentru nerespectarea recomandarilor mentionate mai sus. Ca urmare, ANBBPR nu isi asuma nicio raspundere legala pentru nicio actiune initiata de membrii sai.

Facebook

Sprijina Asociatia ANBBPR

Contact

Contacteaza ANBBPR

Telefon : 021 323 68 68
Fax : 021 323 24 90